~SaHaBaT SaYa~

Tuesday, 26 April 2011

Ben Ashaari Kenang Masa Sekolah

image

Haa..Abg ben buat segmen lg..Byk betul idea abg ben ni ye..Join je lah alang2 dah x tau nak buat apa ni kan..Mcm biasa..Kalau nak join klik je muka ensem abg ben tu..Atau klik SINI pun boleh..

Kenangan ni x tau la manis ke pahit..Dua rasa kot..Hehehe..
Cerita dia mcm ni..Dulu zaman sekolah Ida duk kelas Sains..1 je subjek yg Ida x berapa nak minat..Subjek Fizik..Mmg Ida x minat sgt2..X tahu lah kenapa..Cikgu yg mengajar tu pulak cikgu India lelaki..Nama dia Mr Vellupilai..Ingat lg tau sampai hari ni..Cikgu ni mmg anti Ida..Oleh sbb Ida x minat & x pernah lulus subjek dia jadi dia dgn selambanya dia suruh Ida duk meja dpn sekali..Mengadap muka dia terus..Ida pun zaman sekolah dulu nakal..Ada lah 5,6 org budak lelaki yg x berapa nak boleh score subjek tu kena duduk meja depan jugak..Duduk sekali kat meja makmal yg panjang tu..Mcm2 hal la kitorang buat..Sembang pasal kereta la motor la..X pernah ambik port pun apa yg cikgu ajar..X minat..Ingatkan kitorang je yg lemah subjek dia..Rupanya 1 kelas lemah..Mcm mana boleh tau?Lepas exam & setiap kali cikgu Vellu bg ujian..Muka dia mesti x puas hati..Sampai 1 hari dia dah hilang sabar kot..Dia bawak kitorang 1 kelas turun bawah pergi kat tapak perhimpunan..Kitorang semua tertanya2 kenapa cikgu ni bawak pergi tapak perhimpunan..Dia suruh kitorang nyanyi lagu negaraku & lagu sekolah ramai2 tengah2 hari rembang tu..Cuba bayangkan..Semua budak tgk kitorang sambil gelak2..Dan..Dan..Dan yg Ida x boleh lupa sgt sbb cikgu Vellu pilih Ida jd conduct yg berdiri kat depan sekali mengadap kawan2 1 kelas sambil tgn terhuyung hayang sbb x tau mcm mana nak conduct org nyanyi..Hahaha..Cikgu Vellu berdiri kat belakang barisan sambil pegang rotan panjang..Perasaan Ida waktu tu rasa mcm nak pengsan sambil berdiri je sbb malu sgt..Sampai bf zaman cinta monyet dulu pun tgk tau!

10 comments:

  1. hehehe..kenangan..tp malu klu igt blk..

    ReplyDelete
  2. kena denda mcm tu?? hehehe.. kitorang sampai buat cikgu nangis lg sbb nda bg perhatian masa dia ajar.. hehe.. tp asa nyesal pn ada..

    ReplyDelete
  3. hahaha =) teruk kena denda cam tu sekali... hehehe =) aniss pun nakal jugak.. tapi rindukan zaman sekolah =)

    ReplyDelete
  4. pisst : aniss suka sekali subjek fizik... tak suka biologi =)

    ReplyDelete
  5. Saye pon same cam anis.. Hehe suke fizik but bio mmg down, b kot spm... Aduihh.. Anyway best a jadi kondukter, tringat cite nodame cantabile.. Hahaha :)

    ReplyDelete
  6. haha kelakar la..saya tak suke fizik juga..hihi

    ReplyDelete
  7. cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

    http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  8. salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
    Maha raja lawak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...