~SaHaBaT SaYa~

Monday, 6 June 2011

Kenapa Buat Blog?

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia..
Rasanya dah ramai yg buat entry pasal kenapa bloggers buat blog ni..Tapi masih ramai lagi yg tanya Ida kenapa buat blog?Seronok sangat ke?Best ke?Nak cepat kaya ke?

Jawapan Ida senang je..Sebab Ida suka menulis..Banyak idea keluar so tulis lah kat blog ni..Nak conteng kat dinding2 bangunan kang orang marah..Kang kena saman dengan abg polis pulak..Jadi niat sebenar2 nya buat blog ni adalah kerana minat semata2..Bukan sebab nak kaya ke apa ke..Sambil2 tu boleh tambah kawan..Betul x?Sungguh pun kawan di alam maya, x mustahil 1 hari nanti kita boleh bertemu di alam realiti..

Soal kaya ke duit ke itu semua Ida tolak tepi..Memang ramai yg cakap jadi bloggers ni cepat kaya..Ye ke?Sebab pada Ida x kisah lah cepat kaya ke x..Pendapatan tu sampingan je..Yg penting kita dapat menulis, meluahkan pendapat, rasa & yg paling penting ada orang nak baca entry kita..Tapi ingat! Blog bukan untuk mengutuk, mengata atau menghentam orang ikut suka hati kita..Kalau nak marah jangan update entry dengan kata2 kesat & mencarut sebab dunia blog ni ramai yg memerhati..Takut2 tiba2 blog kita dah kena block sebab banyak kata2 makian dalam tu..

Jadi sebelum menulis fikir dulu masak2 supaya tulisan kita x tersentuh hati mana2 pihak..X mengguris hati sesiapa..Kata2 ni pun Ida tuju untuk diri Ida sendiri jugak..Sekian dulu dari Ida..Happy blogging.. (^_^)

p/s : yang baik datangnya dari Allah s.w.t, yang buruk datang dari diri kita sendiri..

Terima kasih sudi baca ^_^

6 comments:

  1. berblogging beri kepuasan kepada saya... :)

    ReplyDelete
  2. ya, betul tu.. nak jadi blogger kena peka, jgn main tulis je.. fkir sensitiviti org lain jugak.. kalau tak cukup kental jgn berani main fikiran org lain.. hhehe.. btw ida, if u need any help just ask me.. :)

    happy blogging..

    ReplyDelete
  3. slmat berblog..sy berblog cuma untuk suka2 aje..^_^

    salam kenal

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.. setuju, yg baik itu semua dari Allah, yg buruk dari kita sndiri. Lebih baik kalau apa yg kita tuliskan mmpu mmberi manfaat kpd org lain.:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...